Salvador Cardús "recupera" la bona educació a Castelló de la Ribera

La societat del segle XXI té el repte de recuperar les bones formes en l’educació. Això implica noves estratègies per part dels pares, les mares i el professorat amb els xiquets i joves que viuen en l’actual societat de consum. El prestigiós sociòleg Salvador Cardús explicarà a Castelló de la Ribera formes de negociació i pacte de normes, explicarà la necessitat del treball conjunt entre la família i l’escola així com les relacions alumne-família, alumne-professor i família-família.

Salvador Cardús és un excel·lent comunicador, que connecta ràpidament amb els oients. El conferenciant és llicenciat en Ciències Econòmiques i Doctor en Ciències Econòmiques per la UAB i combina la labor de docent juntament amb la d’investigador, escriptor i conferenciant. D’entre les seues nombroses publicacions destaquem entre altres: El desconcert de l’educació (2000) i Ben educats (2004), les quals constitueixen el marc de reflexió d’aquesta conferència.

En el seu llibre, El desconcert de l’educació, (2000, La Campana), Salvador Cardús no comparteix el criteris morals catastrofistes amb què molts jutgen el problemes actuals de l’educació. En aquesta obra reflexiona al voltant de l’actual situació, on sembla que el més important és trobar els culpables morals del gran desconcert que pateix l’educació.

Un altra de les obres on tracta el tema de l’educació és Ben educats (2003, La Campana), on el conferenciant que estarà a Castelló de La Ribera reflexiona sobre el concepte "ser ben educat". Cardús explica que l’actual  generació de pares, mares i mestres estava convençuda que hi havia prou en educar bones persones, al marge de les bones maneres. I ara hem descobert amb estupefacció que tenim grans problemes de convivència perquè som una colla de mal educats. Què ens ha passat? Salvador Cardús, defugint els sermons apocalíptics sobre la crisi dels valors i les sospitoses crides al rearmament moral, proposa una manera alternativa de pensar el civisme. Una manera de parlar-ne i sobretot d’usar-lo que l’allibere de l’estigma del conservadorisme i el pose al servei del progrés social i polític. Cardús desemmascara la ingènua apologia de l’espontaneïtat i també l’autoritarisme que s’amaga en les formes toves d’exercir la responsabilitat educativa. I posa al descobert que amb tanta informalitat i tant deixar-se anar, és més fàcil imposar els gustos dels mercats de consum.

Totes aquestes reflexions i moltes més, necessàries en el temps actuals, les podreu escoltar a la conferència que és farà a Castelló de la Ribera.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: