IDENTITAT I (DES)RAÓ D’ESTAT


 


Identitat i (des)raó d’estat és el titol sota el qual se celebraran a Sueca el 12 i 13 de maig unes jornades que intentaran analitzar els entramats de les entitats nacionals, centrant-se en el cas valencià, d’aquelles cultures que no tenten un estat propi.

 



IDENTITATS I (DES)RAÓ D’ESTAT


Patrocina:  Excm. Ajuntament de Sueca. Organitza: Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sueca i Associació Cultural FUM DE BOTJA. Col·labora: Acció Cultural del País Valencià.


Programa d’actes



Divendres 12.05.06. Claustre Biblioteca Suecana-Casa Fuster, carrer sant Josep, 8


19.00h. Conferència inaugural: Identitat i revolta, a càrrec de RAMON CAMATS, filòsof i assagista i professor de la UdL.


19.45h. Col·loqui.


20.15h. Presentació del llibre Contra el liberalisme i el cofoïsme lingüístics (Edicions 3 i 4), a càrrec d’ALBERT BERRIO, autor.



Dissabte 13.05.06. Claustre Biblioteca Suecana-Casa Fuster, carrer sant Josep, 8


MATÍ:


10.00h. Obertura i presentació a càrrec de DOLORS PÉREZ, diputada al Parlament valencià i ANNA MAFÉ, regidora d’Educació i Formació Contínua a l’Ajuntament de Sueca.  


10.15h. Ponència: De què parlem quan parlem d’identitats i (des)raó d’estat, a càrrec de QUIM GIBERT, psicòleg.


10.45h. Pausa.


11.00h. Ponència: 1976-2006: 30 anys de (des)raó d’estat, a càrrec d’EUGENI CASANOVA, periodista i professor de comunicació a la UPC.


11.45h. Col·loqui


12.00h. Pausa (Esmorzar).


12.30 h. Ponència: Sobre la variable identitat d’un poble: el cas del Quebec, a càrrec de JOSEP SORT, historiador i professor de la URL.  


13.15h. Col·loqui.


13.30h. Lobby per la Independència: David venç Goliat. Presentació de l’organització Lobby per la Independència, a càrrec de JAUME SASTRE i JOSEP PALOU.


14.30h. Dinar.


 


VESPRADA:


17.00 h. Taller: Viure en valencià: a càrrec de  FERRAN SUAY, professor de la UV i GEMMA SANGINÉS, psicòloga (membres de la Societat Valenciana de Psicologia).


18.30 h. Pausa (Berenar)


19.00 h. Taula redona: Amb el somriure, la revolta,  a càrrec de CARME GIMÉNEZ (psicòloga); JORDI SEBASTIÀ (filòleg i professor de la Universitat de València), VÍCTOR ALEXANDRE (periodista i escriptor) i JOSEP PALOU (escriptor).


19.45 h. Col·loqui.


21.00 h. Sopar.



Divendres 12 i dissabte 13. Claustre Biblioteca Suecana-Casa Fuster, carrer sant Josep, 8.


          Exposició de la PLATAFORMA PER LA LLENGUA sobre la llengua i l’etiquetatge de les grans marques en distints països d’Europa (Hongria, Suïssa, Dinamarca, etcètera). De l’11 de maig al 9 de juny (de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores; restarà oberta al públic els dies de la jornada).


           


          La llibreria Sant Pere, de Sueca, exposarà i vendrà alguns dels llibres o documents referents als autors que hi participen.


 


INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS


·         Ajuntament de Sueca (Tel. 961700050). Vicent Amanç Viel Martínez, 3r. Tinent d’Alcalde  i Regidor d’Acció Comunitària:  sueca_aco@gva.es


·         Àngel Velasco i Crespo:  angeltres666@atzucac.com


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: