LA NIT DE L’ESCOLA VALENCIANA HOMENATJA EL CO·LECTIU OVIDI MONTLLOR

 


INFOTV retrasmetrà la gala dissabte i dilluns a les 22’00h


 


Un any més, Escola Valenciana celebra la Nit de l’Escola, un esdeveniment on l’entitat cívica fa balanç de les activitats realitzades, presenta les iniciatives previstes pel 2006 i homenatja un col·lectiu que ha destacat en la normalització lingüística del valencià.  Enguany, el col·lectiu homenatjat ha estat l’associació de músics i cantants Ovidi Montllor 


En aquest sentit La Nit 2003 té un important carácter musical, amb les actuacions de Dolztabjazzproject, Rafa Xambó, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Sergi Contrí, Remigi Palmero, Verdcel, Obrint Pas,Carles EnguixManolo Miralles i Enric Banyuls.  En el seu discurs, el COM reclamarà més presència de la Música en Valencià a les institucions. El reconeixement al col·lectiu el lliurarà Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, i Dariana Groza, romanesa de Catarroja que va ser dels primers nouvinguts a apuntar-se al Voluntariat pel Valencià, i que després de sis mesos al programa ja parla valencià. A més, Escola Valenciana anuncia el centre d’atenció pel 2006: la Societat Sostenible. En este àmbit se centren les 16 Trobades de Primavera que l’any passat van reunir 220.000 persones i el IV Congrés Escola Valenciana i Societat Sostenible, que se celebrarà el proper mes de desembre. També es farà referència a altres projectes d’Escola com ara el projectes d’integració a les escoles, el Voluntariat pel Valencià, el VIII premi de literatura en Valencià Sambori que preveu superar els 50.000 contes i narracions, els tallers de Cultura Popular, el compromís per l’Estatut,  el projecte Escoles en Xarxa o el projecte d’aplicació de la LOE al País Valencià.


 


En el seu discurs, Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, farà un anàlisi de la situació social del valencià així com del moment polític. La destrucció del territori i la  manca d’impuls de les institucions envers el valencià centraran el parlament de La Nit.  En aquest sentit, Escola Valenciana destacarà el paper en solitari de les associacions en la normalització lingüística i la manca de propostes concretes i reals en l’àmbit cultural, educatiu i lingüístic dels partits polítics.


 


Llistat de partits, sindicats, univesitats i entitats cíviques:


 

















































Entitat


Acadèmia Valenciana de la Llengua


Conselleria


PSPV


EUPV


BLOC


Els Verds del PV


Intersindical Valenciana


Generalitat de Catalunya


CCOOPV


UGTPV


ACPV


Veu Pròpia


Ass. Tirant Lo Blanc


ERPV


Universitat d’Alacant


Universitat de València


Gremi d’Editors PV


Fapa-Gonçal Anaya


Omnium Cultural


FOLC (Federació d’Organitzacions de Llengua Catalana)


CAL (Coord. Ass. per la Llengua)


Alcaldes/Regidors 16 ajuntaments Trobada i representació d’Ajuntaments col·laboradors. (Representants de més de 30 ajuntaments valencians)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: